Brood uit de broodmachine… met wat aanpassingen

De broodbakmachine is een fantastisch apparaat! Ik experimenteer er graag mee. Ik begin heel gemakkelijk, ik koop gewoon broodbakmix uit de supermarkt en dan meestal de meergranen- of volkorenvarianten. Je zult dan zien dat er op de verpakking meestal een receptje staat voor de broodmachine. Daarin wordt vermeld  hoeveel water je aan de mix moet toevoegen.Ik vervang dan de voorgeschreven hoeveelheid water voor ongeveer eenderde door olijfolie en vaak voeg ik er ook wat gepelde tomaten uit een blikje aan toe. Eventueel nog wat typisch Italiaanse kruiden zoals basilicum. 

Vers gebakken brood is trouwens een heerlijk ontbijt. Een tip via Marokkaanse kennissen van me is om het brood te dopen in een schaaltje olijfolie met eventueel een beetje zout. Als er al olijfolie in het brood zit, zoals hierboven omschreven laat ik dat schaaltje olijfolie achterwege. Met een glas melk erbij is het een van mijn lievelings-ontbijtjes geworden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beantwoord onderstaande vraag ter voorkoming van spam * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.