Als Nieuwjaar al weer vijf weken voorbij is, de EmTe er mee ophoudt en zijn voorraad kwijt wil, dan kan het niet anders of de oliebollenmix moet wel flink afgeprijsd zijn. Ik las wat recepten van krentenbrood wat je er van kunt maken door er 100 gram rozijnen aan toe te voegen maar ik had liever wat stevigers dus…
– 1 pak Koopmans Oliebollenmix
– 4 eetlepels zemelen (een keer gelezen dat dat ongeveer de hoeveelheid is die een normale gangbare maaltijd voldoende vezelrijk maakt
– zoveel muesli dat muesli + zemelen samen 100 gram zijn
– 350 ml lauwwarm water
– mespuntje kurkumapoeder
De droge ingrediënten heb ik eerst even gemengd, daarna lauw water + broodmix in de broodmachine,donkere korst en volkoren stand gekozen en het werd een heerlijk brood. Ietsjes zoet maar zeker niet het idee van een “gebakje” prima te eten met hartig beleg of bij hartige gerechten. Die volkoren stand van mijn broodbakmachine leek me erg geschikt omdat die voor het kneden ongeveer een half uur de ingrediënten laat rusten, ik dacht dat dat voldoende zou zijn om de muesli voor te weken en dat bleek prima gelukt, de hardere deeltjes van de muesli zoals hazelnoten bleken zelfs een beetje te zijn vermalen!