Categorieën
Van alles en nog wat

Mijn corona-ja-nee-sticker (3)

“15 burgemeesters Zuid-Limburg staan zaterdag opening horeca en cultuur toe”, zo kopt De Telegraaf op 14 januari 2022
Een van de commentaren op Facebook is “Geen goede zet van die burgemeesters. Er zijn andere manieren om je ongenoegen te uiten.”

Op de eerste plaats: dat het geen goede zet is, daar ben ik het van harte mee eens. Toch heb ik er ook een paar kanttekeningen bij:

  • Ook onze eigen burgemeester heeft mede een brief ondertekend waarin door hem en een aantal collega’s gepleit wordt voor bepaalde versoepelingen
  • Ik lees in verschillende media dat we moeten ‘afwachten’ tot de persconferentie van vanavond of en in hoe verre het kabinet de inhoud van die brandbrief en soortgelijke noodkreten (want zo durf ik het toch wel te noemen) ter harte zal nemen
  • Ik heb al eens iemand uit de kring van de virologen die de ministers adviseren iets horen zeggen van: we zijn het niet altijd met elkaar eens maar treden wel met een gezamenlijk standpunt naar buiten

    Dat laatste “wringt” nogal bij mij. Ik heb van onze burgemeester en van veel zijn collega’s uit de regio de indruk dat ze niet zomaar dwars gaan liggen en hoewel ik in grote lijnen wel achter de maatregelen sta zoals die de afgelopen twee jaar genomen zijn, stoort het me in toenemende maten dat de beslissingen achter gesloten deuren genomen worden en dat die voor- en tegenargumenten niet of onvoldoende in de openbaarheid komen. Het is op zich heel begrijpelijk dat virologen het niet altijd met elkaar eens zijn en dat er naast medische ook economische en sociale belangen een rol spelen maar wees daar dan ook open over en voer die discussie in de tweede kamer of houd eventueel van tijd tot tijd referenda. Ik distantieer me van de typische wappie-uitspraken dat de regering allerlei verborgen agenda’s heeft maar door openheid te geven voorkom je dit denk ik wel voor een deel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.