Fotograferen

Eigenlijk pas sinds een paar jaar (misschien rond 2006 of zo) ben ik me wat meer bezig gaan houden met fotograferen. Het begon er mee dat ik steeds meer website-opdrachten kreeg en op het idee kwam dat het misschien wel handig was om wat foto’s te maken van het bedrijf van de opdrachtgever om hem een indruk te kunnen geven “hoe het er ongeveer uit ging zien”. Ik vroeg de opdrachtgever dan meestal zelf het uiteindelijke fotomateriaal te leveren. Ik had al enkele digitale cameraatjes versleten van een ronduit belabberde kwaliteit en kwam op het idee om toch een iets betere camera aan te schaffen en me ook een klein beetje meer in het fotograferen te verdiepen. En… ik begon het steeds leuker te vinden! Ik ben rond die zelfde periode ook wat meer gaan lezen over grafische vormgeving, omdat ook dat iets is waarin je een beetje thuis zou moeten zijn als je je met het maken van websites bezighoudt. Vooral zaken als compositie en kleurenleer ging ik steeds interessanter vinden.
Het is nu zo dat ik, als ik een paar vrije uurtjes heb, graag een flinke wandeling maak (wandelen is een beetje mijn “sport”) en allerlei dingen fotografeer die me aanspreken.
Vooral makrofotografie in de vrije natuur vind ik erg leuk en dat kan heel verrassende plaatjes opleveren. Een aantal foto’s heb ik ondergebracht in een fotoalbum dat weer in verschillende categorieën verdeeld is.