Frankrijk

Ik ben geen echte Frankrijk-kenner maar als ik er kom, vind ik het wel leuk hier en daar wat foto’s te maken, juist van de wat minder toeristische plaatsen. Een doodgewoon dorpje ergens tussen Lille en Parijs of zo’n kaarsrechte route nationale ademen nu eenmaal een bepaalde sfeer uit. Dit geldt trouwens ook voor het Noorden van Frankrijk, een omgeving die best geschikt is voor een dagtochtje.

St. Dizier

Jaren geleden maakte ik een rondreis van enkele dagen door het Noorden van Frankrijk.
St. Dizier is een plaatsje in de Champagne ten zuiden van Nancy waar ik in een hotelletje overnachtte. Geen echte toeristische trekpleister maar het centrum deed best gezellig aan.

Normandië

In 1979 heb ik hier enkele dagen doorgebracht. Ik vond het landschap op een of andere manier wat kaal en ruig aandoen, maar daardoor vond ik het ook juist weer aantrekkelijk. Typisch vond ik de bomen op een van de plaatjes hieronder, kennelijk zijn die onder invloed van het klimaat in een bepaalde richting gegroeid.

 

Metz

Ook hier maakte ik tijdens een korte vakantie een aantal jaren geleden een tussenstop. Ik vond het best een gezellige stad, een soort Parijs in het klein.

 


fr_metz1

Zomaar wat dorpsgezichten

Onderweg krijg ik regelmatig plotseling de neiging een foto te maken van een of ander weggetje of dorpje. Hieronder een paar voorbeelden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beantwoord onderstaande vraag ter voorkoming van spam * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.