Spanje

In de jaren ’70 ging ik regelmatig op vakantie in Spanje maar ik heb in die tijd eigenlijk vrij weinig foto’s gemaakt. Tijdens mijn laatste bezoek aan Spanje in 1982 ging er een vriend van me met me mee, en die kun je gerust een verwoed amateurfotograaf noemen. De foto’s die je hieronder ziet hebben trouwens al heel wat bewerkingen ondergaan. Aanvankelijk hadden we alleen dia’s, later zijn er vanaf een witte muur weer foto’s van die dia’s genomen, die heb ik toen weer ingescand en voorzover we zelf op de foto’s stonden heb ik met Paint Shop Pro wat trucjes uitgehaald waardoor alleen het landschap of de gebouwen overbleven.

Andalusië

Eerst zomaar wat typische dingen die me van Andalusië altijd zijn bijgebleven: Eerst een typisch straatje dat tegen een berghelling ligt en afgeschermd wordt door een soort muurtje. Daarnaast een bord zoals je ze overal in het zuiden ziet waarop de hoogte wordt aangegeven van de plaats waarop je je op dat moment bevindt, en tenslotte een bijna manshoge agave (om een idee te geven van de hoogte heb ik in dit geval mezelf niet van de foto verwijderd!) Ik heb het altijd fasci- nerend gevonden hoe die planten hier niet of nauwelijks in een voortuin kunnen overwinteren terwijl ze daar gewoon in het wild groeien.

Hieronder zie je nog wat foto’s die een indruk geven van het Andalusische landschap als geheel, genomen in de omgeving van Málaga.

Marbella

Tijdens die vakantie in 1982 werden net de wereldkampioenschappen voetbal gehouden. Heel Andalusië was volgeplakt met affiches, zoals de bushalte hieronder. Daarnaast het pad naar het strand van Marbella met een opvallende boog die als toegangspoort moest dienen, en een paviljoen op datzelfde strand.

Setenil

Dit schitterende Andalusische dorpje heeft een prachtige website met een flinke verzameling foto’s. Zonder meer de moeite van het kijken waard, ook al ken je geen woord Spaans. Hieronder een klein voorproefje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beantwoord onderstaande vraag ter voorkoming van spam * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.